etiopigen  
  Forside  
  Tours  
  Top10  
  Afrika  
  Asien  
  Mellemøsten  
  Oceanien  
  Sydamerika  
  Nordamerika  
  Antarktis  
  Europa  
  Artikler  
  Referencer  
  Foredrag  
  Privat&News  
         
 
 

Rejsemail nr. 3: Fra en anden planet

Efter 5 ugers rundrejse i Indien er det tid til et tilbageblik på en tur der gik fra hellige, overbefolkede, kaotiske Nordindien til ørkenen i Rajasthan videre til Bombays relative civilisation og ko-frie gader og til sidst til sydens easy going life og palmestrande. Indlæg fra de enkelte steder findes i rejsedagbogen.

Indien er stort, grimt, beskidt, kaotisk, overbefolket, ildelugtende, kriminelt, ineffektivt, uhyggiejnisk, utroværdigt og desperat.

Indien er også venligt, imødekommende, folkeligt, intelligente mennesker, et godt skolesystem (for dem der kommer ind i det), ufattelig meget service for ingen penge, stolte traditioner, farverige mennesker, fantastiske turistattraktioner og hjemland for verdens største jernbanenet.

Et kæmpe land med kæmpe modsætninger og store variationer fra stat til stat. Og et land der kæmper en hård kamp mod overbefolkning, fattigdom, analfabetisme og en restriktiv 2-barnspolitik som ikke følges og er uden sanktioner.

Nordindien er grimt. I staten Bihar kan alle udenlandske turister få personlig politi-eskorte hvis de beder om det (!). I Varanassi i Uttar Pradesh forsvinder der 1 turist om måneden (hvilket dog også kunne skyldes turisternes betragtelige forbrug af dope), i Agra i Uttar Pradesh kommer Rickshaw-chaufførene op at slås om de få udenlandske kunder, hvorefter den heldige vinder bruger hele turen på at tigge og fortælle hvor urimelig fattig han er. Og Delhi - jeg er ked af at sige det - seems beyond hope og seriøs kandidat til verdens storby-røvhul numero Uno.

Hvor ellers end i Nord-Indien kan et tempel der myldrer med rotter være en turistattraktion ? Og hvem er det lige der har fundet på at en rotte er et helligt dyr ?

Vores oplevelser i nordindien bød blandt andet på:

  • En rotte der trådte vande i vores hotel-lokum (hej med dig)
  • En mand i Varanassi der smed sin nys afdøde fars lårbensknogle i Ganges, mens han syntes mere interesseret i os og i at spørge om vi ikke producerede meget mælk i Danmark (Indere har tradition for at smide dele af en afdød i Ganges - han var gammel og inderne tror på at sjælen allerede er genfødt et andet sted, så kroppen har de ikke så store følelser omkring)
  • En dreng der sad og pøllede på åben gade.
Lyder det ikke herligt ?

Rajasthan (Vestindien) var heldigvis bedre. Kvinder i farverige sarier, mænd med turbaner, ørken og kamelsafari, flere turister og højere levestandard, flotte gamle forts, stolte traditioner.

Bombay og Pune i det sydlige/centrale indien er rigere og centrum for Indiens filmindustri (Bollywood) og software-industri. Folk går på arbejde og har travlt og man kan i fred drible rundt og benytte sig af de mange ordentlige butikker, restauranter og attraktioner der er at byde på. Filmhysteriet i Indien er i øvrigt ikke til at overse. De laver den ene crap-film efter den anden og stjernerne er guder for lokalbefolkningen selv om deres talenter kan være lidt svære at få øje på. Vi var så heldige at se optagelserne til en bollywood-blockbuster med bla. Indiens Miss World (Indien vandt Miss World for et par år siden, nu er hun skuespiller) og hendes talenter tror jeg sgu egentlig godt jeg kunne få øje på.

Sydindien er god mad, palmer og strand og ikke så mange mennesker. Lige til at klare og en velfortjent ferie efter resten af indien. Resten af indien er i al retfærdighed også god mad. Opskrifterne og Masalaerne (krydderiblandinger) fejler ikke noget, bare ærgerligt at hygiejnen er ensbetydende med at en rejse i Nordindien er verdens mest effektive slankekur.

Vi har været lidt i tvivl om det var en fehler at tage til Indien - og efter en uge i Nordindien var vi meget tæt på at droppe resten af landet. Men hvad - andre planeter skal også opleves og oplevelserne, fotos'ne og sydindien fejlede ikke noget.

That's it. Næste gang bydes der på Sri Lanka, Bangladesh og Burma.

Jakob