etiopigen  
  Forside  
  Tours  
  Top10  
  Afrika  
  Asien  
  Mellemøsten  
  Oceanien  
  Sydamerika  
  Nordamerika  
  Antarktis  
  Europa  
  Artikler  
  Referencer  
  Foredrag  
  Privat&News  

  1. Australien Australien har det hele: Enestående natur, fantastisk flinke mennesker, suveræne storbyer og masser af muligheder for eventyr. Lej en bil og kør ind i the outback, Tag til Magnetic Island og se koalaer i træerne, fræs rundt i en firhjulstrækker på Frasier island - verdens største sandø, dyk på great barrier reef, cruise rundt på whitsunday islands, underhold dig selv i Sydney, Brisbane og Melbourne nogle af verdens fedeste storbyer eller fest igennem hele vejen op langs østkysten.

Australierne elsker BBQ og de elsker øl. Det betyder at stort set lige meget hvor man bor er der altid barer, glade mennesker og fællesspisning om grillen i nærheden. Desuden har de fleste hostels swimmingpools - Australien er et mekka for backpackere.

 
  Muligheder for adventure: Lej en bil og kør ind i the outback, fræs rundt i en firhjulstrækker på Frasier Island, dyk på great barrier reef.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  2. USA Get your kicks - on route 66. USA - the land of plenty - er landet hvor du bliver serviceret og underholdt. USA har nogle af klodens flotteste naturparker, største og mest interessante storbyer, et fænomenalt service niveau og et folk der virkelig har fattet konceptet underholdning. Har du tegnedrengen i orden er der få steder der slår USA. Køb en kæmpe flyder, tank billig benzin and hit the road.

Fra Universal Studios til Disneyland, fra Las Vegas til New York, Fra Olympic Peninsula til Alcatraz vær sikker på at USA vil gøre alt for at underholde dig.

 
  Muligheder for adventure: lej en snescooter og kør Yellowstone tyndt om vinteren og pas på du ikke kører ind i en bison-okse, køb en bil og kør hvor hen du har lyst, Trek ned i bunden af Grand canyon og svøm i Colorado rivers stærke strøm og overnat blandt rådyr og flagermus på en af verdens cooleste campingpladser.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  3. Kina Riget i midten bugner med kultur og seværdigheder. Muren, Sommerpaladset og Den forbudte by i Beijing, eventyrlige Lijiang og Tiger Leaping Gorge i Yunnan, limstensbjergene omkring Guilin og de førende asiatiske kosmopoler Hong Kong og Shanghai.

Kina er et land hvor man ikke risikerer at komme til at kede sig. Det er asien for fuld skrue og det er asien på kinesernes, ikke turisternes, præmisser. Det kan være temmelig belastende at rejse i Kina - få taler engelsk, fattige kinesere spytter og sviner og offentlige toiletter findes ikke mere uhumske mange steder i verden, til gengæld er Kina så sindssygt rigt på kultur, oplevelser og historie, at det uden sammenligning er Asiens mest interessante land.

 
  Byerne i Kina undergår en udvikling i fantomtempo, og er godt på vej til at komme på højde med storbyerne i USA. Men ude på landet står tiden stille, folk arbejder i marken og lønnen er lav. Kombinationen af centralistiske beslutninger, moderne teknologi og billig, grotesk fleksibel arbejdskraft giver Kina et vækstpotentiale af uanede dimensioner.

Muligheder for adventure: sov i et vagttårn på muren, køb en tog-billet på hardseat (laveste klasse) og kom tæt på kineserne, stå af toget et sted der ikke står i Lonely Planet og øv dig på kinesisk, lej en gammel kommunist-cykel i Beijing og kør ud til sommerpaladset.

Tager man Tibet med i bedømmelsen, burde Kina få endnu højere karakter for natur for Himalaya.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  4. Bolivia Bolivia er smækfyldt med eventyr til næsten ingen penge. Er du eventyrlysten er dette stedet at tage til.

Fra junglen i lavlandet til La Paz i Andesbjergene til det spektakulære naturområde Salaar de Uyuni venter der masser af oplevelser. Kombinationen af flot natur, muligheder for oplevelser samt Bolivianernes indstilling til at alting kan lade sig gøre gør Bolivia til min favoritdestination i Sydamerika.

Muligheder for adventure: Tag på pampas tur i den bolvianske jungle/lavland, og overtal guiden til at lade dig fange en alligator, Kør på mountainbike ad verdens farligste vej med et fald på over 3000 meter, Bestik dig til et besøg i fængslet i La Paz,

 
 

og se hvordan narkoen er frit tilgængelig blandt fangerne, Lej en 4-hjulstrækker og kør rundt i området omkring Uyuni, Tag bussen op gennem Andesbjergene og håb den ikke falder ned besøg minen i Potosi og køb dynamit i gave til minearbejderne.

 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  5. Marokko Marokko er så tæt som du kommer på 1001 nats eventyr i den virkelige verden. Og Marrakesh er byen der mere end nogen anden giver dig den fornemmelse. Slangetæmmere, skorpionslugere og hennatatovører. En kæmpe bazaar i medinaen (den gamle by), hylende minaretter og eventyrlige huse og hoteller bygget i gammel Marokkansk stil.

Desuden byder marokko på flotte bjerge, frodige daddel-palmelunde i flotte kløfter, strande langs atlanterhavskysten, og Marokko er en forrygende indgang til Saharas røde sand. 
  Muligheder for adventure: Lej en bil og kør over andesbjergene til Erfoud og find en guide der kan guide dig videre til Merzouga i Sahara. Lej en kamel og rid ud i ørkenen og sov under åben himmel ved en oase blandt stjerner og skorpioner.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  6. Indonesien Indonesien er et ørige med noget at byde på.

Bali, gudernes ø, er fuldt fortjent anerkendt som en af klodens herligste turistparadiser med flotte strande, frodige rismarker, masser af templer og seværdigheder og en utroligt venlig lokalbefolkning,

På Java ligger Yogyakarta, studenterbyen med kunstnere, afslappet atmosfære og livemusik. Tæt derved det majestætiske buddhist-tempel Borobodur og vulkanen Mt. Bromo.

Sumatra byder påmuligheden for at se Orangutanger in the wild, samt fantastiske lake toba
 
  en sø med en ø i, opstået efter et vulkanudbrud, befolket af det venlige Batak folk, der bor i sjove batak huse.

Muligheder for adventure: Indonesien er et herligt sted at leje motorcykel. Lej en på Bali og kør ned i det ydre krater på vulkanen Gunung Batur til Lake Batur og kør og sejl videre til Trunyan, hvis du har lyst til at se Bali Aga folket der ligger deres døde ud som kompost. På Gili trawangan kan man dykke med kæmpehavskildpadder som virker tamme.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  7. Peru Cusco, Macchu Picchu, Arequipa, Lake Titicaca, Lima, Iquitos. Det vrimler med lamaer, indinaere og spektakulære seværdigheder i Peru.

Mit (og mange andres) højdepunkt i Sydamerika var de 4 dage på Inca Trail frem til de overdådige Inka-ruiner ved Macchu Picchu. Cusco tæt ved Macchu Picchu er en eventyr-by i Andesbjergene, som er super hård at komme frem til hvis man rejser over land ad hullede veje over Andesbjergene, hvor vejen passerer pas i over 5000 meters højde. Men når man først er i Cusco har man aldrig lyst til at tage videre. Flotte gamle bygninger, billige hyggelige cafeer der viser hollywood film på storskærm, masser af diskoteker med fest og farver.
Desuden byder Peru på jungleture i lavlandet ved Iquitos tæt ved grænsen til Brasilien og Columbia.

 
  Muligheder for adventure: Sandboarding ved Ica, Inca Trail til Macchu Picchu, Trekking i Colca Canyon.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  8. New Zealand New Zealand er især kendt for den flotte, varierede natur, der blev gjort verdensberømt i Ringenes Herre. Forrevne bjerge og stille skovsøer, sprudlende geysere, enorme gletschere og isolerede strande ligger alt sammen indenfor få timers kørsel.

Hyggelige Auckland og charmerende Christchurch er storbyer der virker som fredelige provinsbyer.
Adventure-sports fænomenet har New Zealand om ikke opfundet så i hvert fald taget eftertrykkeligt til sig. Især omkring Queenstown er det sikkert at hvis det er opfundet og lyder farligt, så kan du prøve det her. Er du til betalbar action, pilsnere og spejdersport så flyt straks til Queenstown.

 
  Muligheder for adventure: You name it: Bungy-jumping, kite-riding, skydiving, paragliding, jet-boating, glacier-heli-hiking etc.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  9. Irland Irland er hyggelige pubber, flinke folk og grønne marker.

Irland er det eneste land hvor jeg har set folk på en pub ude på landet der stiller sig op på en stol og synger en sang eller spiller lidt violin for at underholde resten af de tilstedeværende. Folk er på en gang venlige og imødekommende samt respektfulde og traditionsbundne. Irere er stolte af deres litterære traditioner og selv håndværkere og arbejdere virker meget belæste.
Landet er grønt og frodigt med forrevne dramatiske kyster. Byerne er hyggelige gamle og historiske. Dublin er en herlig hovedstad med en enorm musikscene og en masse Guiness.
Nordirland er få timers kørsel fra Dublin og byder på udover det mærkelige naturfænomen Devils Causeway på et interessant billede af konflikten mellem katolikker og protestanter og en masse Guiness.

 
  Muligheder for adventure: En masse Guiness. lej en bil og kør rundt på de smalle veje ude på landet.
 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

  10. Burma Burma er et underligt land På den ene side søde, flinke mennesker, fantastiske turistattraktioner og en prima mulighed for at få et indblik i en af de sidste civilisationer der i den grad er præget af religion. Et paradis for opdagelsesrejsende.

På den anden side et deprimerende lukket og restriktivt land. Som turist må man kun bevæge sig i begrænsede dele af landet, internet og nyheder fra omverdenen er forbudt. Det er som at rejse i en stor osteklokke, i starten er det meget fint med lidt fred og ro, men efter et par uger i burma er man ved at gå amok over at alt er så lukket. Burmeserne selv er smilende og virker glade, men de er trætte af at være fattige og blive kontrolleret.

 
  Men Bagan-templerne er imponerende og velbevarede og omgivet at folk med oksekærrer og anden landlig idyl. Inle lake, et helt samfund der bor ude i en sø, opdyrker flydende marker og hvor al transport foregår i sjove både. Hele landet vrimler med gyldne templer og små munke og nonner, der går rundt i procession på bare fødder og samler mad ind.

Muligheder for adventure: Burma er et eventyrligt land i sig selv, og et meget spændende land at få et indblik i - men mulighederne for at følge andet end den gængse rute, leje en bil eller lignende er ikke til stede pga. den latterlige militærjunta.

 
 
Seværdigheder: Mennesker: Adventure:
 
Natur: Prisniveau:  
 
 

© 2002-2005 Jakob Øster