Fra Antarktis til Alaska
- 30.000 km med rygsæk fra polarcirkel til polarcirkel
Et foredrag af Jakob Øster

   
Tag med på en forrygende rejse når Jakob fortæller om sin længste, og mest eventyrlige rygsæktur, der gik fra Antarktis til Alaska. Rejsen varede 10 måneder, og krydsede gennem samtlige 23 lande i Syd-, Mellem- og Nordamerika, og blev tilbagelagt kun over land og vand dvs. uden at flyve. Foredraget tager udgangspunkt i udvalgte højdepunkter fra den fantastiske tur, der krydres med røverhistorier fra blandt andet et par temmelig livstruende situationer i Venezuela og Surinam.
 

Antarktis - det hvide kontinent

   
Det lykkedes Jakob, at komme med på et afbud fra Ushaia i Argentina til Antarktis med det mest lukseriøse krydstogtsskib for under 9.000 kroner. Se billeder fra klodens mindst besøgte kontinent, hvor det vrimler med pingviner, sæler, enorme isbjerge, elefantsæler og spækhuggere.
 
Torres Del Paine - verdens bedste trekking
   
Gauchoer på pampassen rider forbi i den biddende blæst. Paines tårne knejser mod himmelen. Laviner ruller og gletschere kælver. Vi vandrede fem dage i dette natur-paradis, og ledte efter den sjældne og særdeles sky puma.
Sydamerikas jungle
Eventyret lever i Sydamerikas jungle. Dyrelivet er enestående. Hvor ellers finder man farvestrålende papegøjer, lyserøde flod-delfiner, aligatorer og piratfisk? Jakob tog på jungle- og pampasture ved Rurrenabaque i Bolivia, der bød på spænding og eventyr. Vi badede i flodvandet samme sted som vi senere fangede piratfisk. Vi fangede aligatorer med en pind med en løkke forenden, kæmpede med dem for at snørre tænderne sammen og tog billeder, hvor vi lignede Crocodile Dundee!
 
 
Fængslet i La Paz

I La Paz besøgte Jakob et korrupt og anarkistisk fængsel. Vi kom ind ved at bestikke fangevogterne ved fængselsporten, og spørge efter en indsat narko-kriminel fra Liverpool. Den chokerende tur rundt i fængslet bød på et fascienerende indblik i et korrupt fængsel i et tredjeverdens land. Kokain var frit tilgængeligt, og havde de indsatte penge kunne de købe sig til komfort og luksus. Havde de ingen måtte de bo på kummerlige 3dje klasse
 
Millenium i Rio - verdens største fest
   
Omkring 2 millioner mennesker var samlet langs de 4,5 kilometer lange Copacabana og Ipanema strande. Jakob og hans rejsefæller var med til denne måske verdens største fest. Næsten alle var klædt i hvidt der symboliserede fred.
Galapagos

Jakob tog på egen hånd et fly til Galapagos øerne - og håbede på et krydstogt til afbudspris. Det lykkedes. Se flotte fotos af de farverige dyr, der ikke frygter mennesker, da de aldrig er blevet jaget.
 
 
Mere Info
Kort med rute
Flere fotos
Praktisk Info
Varighed 2x1 time plus 15 min. pause
Forudsætninger Projektor og lærred/hvid væg skal stilles til rådighed
Udstyr Jakob medbringer Bærbar PC
Bookning info@jakoboester.dk eller ring 32113111
  FORSIDE >> FOREDRAG>> ANTARKTIS TIL ALASKA