Artikler åbner i nyt vindue
     
 

Verdens fem mindst besøgte lande
fGlittede rejsemagasiner viser ofte listen over verdens mest besøgte lande. Men hvilke lande ligger egentlig i bunden af samme liste?.
Jyllands-Posten maj 20 web    

 
 

Eventyrlige Madagaskar: Lemurer & Baobabtræer
fMadagaskar. Luk øjnene og sig navnet. Måske tænker du på en tegnefilm med sjove dyr. Måske ved du at det er verdens fjerdestørste ø. Måske drømmer du om at høre indriens kald henover trætoppene i regnskoven.
JF medier december 19 web    

 
 

Verdens mest indbydende strande
fPulversand, vuggende palmer og friskfanget fisk. Tag med når Rejser byder på fem postkort fra Barbados, Bahamas, Sri Lanka, Filippinerne og Fiji
JF medier december 19 pdf    

 
 

Familie på glatis i det skotske højland
fFamilie på fire i sneen. Tag med når Jakob, Charlotte, Ava og Jonas sætter kursen mod skotske Isle of Skye. En tur der byder på snestorm, whisky, herregårdsferie med ild i pejsen og vandring i flot natur.
JF medier november 19 web    

 
 

Oman - I kæmpernes fodspor
fStranden ved Ras Al Jinz nær det østligste punkt på den arabiske halvø er et af de bedste steder i verden at se kæmpehavskildpadder komme på land for at lægge æg. Tag med og se kæmperne græde i sandet.
JF medier september 19 web    

 
 

Congo - Levemændene fra mørkets hjerte
fIkke mange besøger DR Congo og ikke mange har hørt om de flamboyante levemænd, der bor i Kinshasas slum, men iklæder sig det fineste mærkevaretøj. Tag med ind i landet, der kaldes 'Mørkets Hjerte'.
JF medier august 19 web     Leder jysk/fynske medier august 19  

 
 

Tre generationer gennem Samariakløften
fEgentlig var vi bare taget på 'all-inclusive-charterferie', men da min kære 78-år gamle og til tider noget rastløse far begyndte at kede sig stod der pludselig strabadserende vandretur på programmet.
JF medier juni 19 web   Leder jysk/fynske medier juni 19  

 
 

5 oversete rejsemål i Europa
fDanskere valfarter til landene omkring Middlehavet. Her er en guide til 5 langt mindre besøgte og markant billigere feriemål.
JF medier apr19 web   

 
 

Afrikas 5 bedste safariparker
fIngen andre kontinenter byder på safari af samme kaliber som Afrika. Her får du et overblik over kontinentets bedste safariparker.
Berlingske web okt 18  

 
 

5 spektakulære buddhistiske lande
fDe buddhistiske lande byder på gyldne templer, gamle klostre, bedelys, rødklædte munke, og lyserøde nonner.
 Berlingske web sept 18  

 
 

Namibia - Eventyrlandet i ørkenen
fSmukke landskaber, farverige stammefolk og exceptionel kør-selv safari. Rejseliv har besøgt lander, der indbyder til eventyr.
 Berlingske web august 18  

 
 

Fængslende oplevelser i Sydafrika
fI Sydafrika kan du tilbringe en stor del af dion tid bag tremmer. På fængselsøen Robben Island, hvor Mandela sad indsat, eller nedsunket i et bur omgivet af store hvide hajer.
 Berlingske web august 18     

 
 

Tunesien - Oasen for enden af vejen
fAlle, vi møder på vores vej, ryster på hovedet, da vi fortæller, at vi vil køre ind i Sahara i en lille Fiat Palio. Men ikke desto mindre er det det, der er vores mål: at opleve Saharas gyldne sandklitter på egen hånd.
  Berlingske web juli 18   Pdf Leder jysk/fynske medier august 18  

 
 

Gambia - To verdener
fDejlige strandhoteller ligger som perler på en snor langs Gambias Atlanterhavskyst. I luksuriøse omgivelser slapper vi af uden at ænse, at vi bender os i et af verdens fattigste lande. Indtil vi begiver os uden for luksusmuren og oplever en mere autentisk side af Afrika. Berlingske web juli18   

 
 

Bhutan - Kongeriget i skyerne
fBhutan er overraskelsernes land. Hvor ellers kan man vinde en plov under fejringen af kongens fødselsdag, gå på drukskole, besøge et kloster der er 'klistret til en klippevæg som var det en gekko' og risikere at få sin diller knipset af emsige madammer, der er ude for at fejre deres landbrug?.
 Berlingske web juli 18  Leder jysk_fynske jan19   

 
 

Palau - Paradis tur-retur
f Gyldne gopler og verdensklasse-snorkling med flyvrag, hajer, havskildpadder og havslagner. Der er en grund til at Palau altid optræder på diverse lister over '100 ting du skal se før du dør. Tag med en tur til paradis.
  Berlingske web juni 18   

 
 

Taiwan - En himmel badet i lys
f I anledning af det kinesiske nytår afholdes hvert år tre specielle lysfestivaller i Taiwan. Tag med til bjerglandsbyen Pingxi og hør om bikubefyrværkerifestivallen i Yanshui. 
  Berlingske web april 18 

 
 

Nauru - Verdens mindst besøgte land
f Trænger du til at udforske nye rejsemål, kan det være, at din næste ferie skal gå til Nauru. Ude midt i Stillehavet ligger tropeøen, som engang var verdens rigeste land. 
 Berlingske web marts 18 

 
 

Færøerne - Over skyerne og under havet
f  Tag med på familietur til forrevne, forrygende Færøerne, hvor kursen er sat mod vandring nær søpapegøjer og udforskning af klippeøer med udlejningsbil. 
Pdf MetroXpress marts 18 Berlingske web 

 
 

Senegal - Hovedvejen fra Helvede
f  Tag med på en over 1.000 kilometer lang familierundtur i ældgamgle franske deletaxaer.Til St. Louis der var hovedstad i Fransk Vestafrika og til den sydlige Casamance-provins med det rige fugleliv. 
 Berlingske web januar 18 

 
 

Hos bjerggorillaerne i Rwanda
f Har du mod på et hårdt trek i op mod 4.000 meters højde i et område plaget af rebeller og krybskytter, kan du komme helt tæt på den største gruppe af disse enorme menneskeaber. 
Berlingske web december 17 

 
 

I bjergløvelandet med løst krudt i kanonen
f Kan man forstå hvad de lokale siger når de taler krio? Kan man besørge så meget at et hotel løber tør for toiletpapir? Og ligger stranden fra Bounty-reklamen virkelig i Sierra Leone?. 
Pdf Globen december 17  

 
 

I monstertruck til jordens indre
fI monstertruck til jordens indre - en islandsk gletsjertur du aldrig glemmer. Hos vores broderfolk i 63-66° nord kan du se vulkaner, lavalandskaber, nordlys og gejsere. Ikke langt fra Danmark venter eventyret på dig. 
 Berlingske web nov17 

 
 

Camping hos bloddrikkende stammefolk
fKan man tage sine børn med på sommerferie hos bloddrikkende stammefolk med læbeplader og AK47-geværer? Kan man campere hos buskmænd, der slår hinanden til plukfisk til ulovlige stavkampsceremonier? 
Berlingske web aug17  

 
 

Anderledes spa besøg i algiersk hamam
fFørst efter at jeg har smidt alt tøjet i den lille lokale Hamam i kystbyen Oran går det op for mig at tingene her ikke fungerer helt som i en dansk svømmehal. .
 Berlingske web juli 17 

 
 

Fra Ghana til Benin
fEn røverhistorie om et magisk strandresort. Om at ende i en mørk blindgyde i den vestafrikanske slum, om en hidsig køretur og et brutalt overfald.
Pdf Globen juni 17  

 
 

Familietur i gæstfrie Algeriet
fFeriehungrende danskere flokkes i hobetal til landene omkring Middelhavet. Men kun få tager på opdagelse i Algeriet, til trods for at landet belønner den nysgerrige rejsende med uovertruffen venlighed, lave priser og muligheden for at se et land, som først for nylig er begyndt at åbne op for turisme.
   Berlingske web februar 17 

 
 

Interview - Yngst i alle verdens lande
fInterview med Henrik Jeppesen som er den yngste der har rejst i alle verdens lande - endda uden at det har kostet ham særlig meget.
   Web BT  Berlingske web juli 16 

 
 

Ørnejægere og hestenomader i Kirgisistan
fTag med når Charlotte, Jakob og deres to små børn tager på »bondegårdsferie« hos nomaderne i Kirgisistans bjerge.
  Berlingske web juni 16 

 
 

Vil slå verdensrekord - jorden rundt uden fly
f-'Det kan være, jeg dør undervejs, men jeg tror ikke, jeg giver op'. Interview med Torbjørn C Pedersen om hans uendelige rejse gennem alle verdens lande og om hans battle med eventyreren Graham Hughes.
  Berlingske web maj 16   BT web maj 16

 
 

Maldiverne til spotpris
f-Maldiverne er meget mere end små glansbillede-øer hvor velhavende turister drikker paraplydrinks. Tag med familien Felk Øster til de lokalt beboede øer. Det er både sjovere og billigere.
   JP web december 15

 
 

Efter spærretid i Bogotá
f-Man skal prøve alting mindst én gang. Her følger en røverhistorie fra dengang jeg var ung og vild. Om damer og stoffer og mit møde med Colombias politi. Tag med på tur i nattelivet i Bogotá..
    Pdf fra Globen december 15

 
 

Poro-krigerne fra den hellige skov
f-Helt tilfældigt befandt jeg mig i Korhogo i Elfenbenskysten da en temmelig speciel ceremoni skulle finde sted. Tag med og kom tæt på et af verden mest hemmelige broderskaber.
    Jylland-Posten web maj 15

 
 

Far og søn i Serbien og Kosovo
f- 15 år efter Kosovokrigen ånder alt fred og idyl i Europas yngste land. Tag med når Jakob og hans toårige søn Jonas tager på herretur i form af en forlænget weekend til det billige Balkan..
  Pdf fra Globen december 14

 
 

Vulkanen ved verdens ende
f-Kan man tage et blebarn med ud til stammefolk midt ude i Stillehavet? Er det en god idé at besøge en vulkan, der spyer lava op over hovedet på én? Og kan man møde en høvding, der i bar røv ryger pot 20 meter oppe i et træ?.
   Pdf fra Globen september 14

 
 

Pussy Ping-Pong
f- Me love you long time Mistar. Tag med på luderbar på først sal i Bangkoks berygtede Patpong-kvarter og hør om bananbeskydning og anden kreativ udnyttelse af kvindernes nedre regioner.
   Pdf fra Globen marts 14

 
 

Busknegrene fra Albina
f- Tag med på eventyr i tre gange Guyana. Med flodpram, lastbil, Dash-7 og hønsebus. Blandt gangstere, smuglere og vilde stammefolk gennem noget af klodens mest ufremkommelige jungle..
 Pdf fra Globen december 13

 
 

Ukraine - landet hvor folk siger njet!
f- Vi er lige landet i Ukraine og aner ikke, at det skal blive 14 dage, hvor vi stort set ikke vil være i stand til at kommunikere med andre end os selv. 14 dage, hvor vi ikke kan fordrage maden, og hvor strande og tog er plastret til med ferierende russere. Tag med familien Felk Øster på eventyr i den stegende hede højsommer.
    Pdf fra Globen september 13

 
 

Kiribati: Verdens værste land?
f- Hvorfor får grisene på Tarawa hele tiden nye bure? Kan en hund havne i en flypropel? Og hvorfor har vi overhovedet slæbt to småbørn med til et overbefolket helvedeshul ude midt i Stillehavet?.
Pdf fra Globen juni13

 
 

I bar røv ved verdens ende
f- Tag med Jakob og James på afbud til Antarktis. For ingen penge kom de med det luksuriøse ekspeditionsskib MS Explorer, dersidenhen forliste og i dag befinder sig på bunden af Bransfield-strædet.
  Pdf fra Globen december 11

 
 

I audiens hos kongen af Arktis
- Med billige bonuspoint til Svalbard i mats 2009. 200 kilometer på snescooter i tyve graders frost. Se vilde isbjørne og få et indblik i livet i verdens nordligste by.
    Pdf fra Globen september 11

 
 

Til Skt. Petersborg for en pose rundstykker
f- Bad, bajere og birkeris. Bjørne, borscht og babushkaer. Læs med, når Jakob og Charlotte trodser visumbøvl og snekaos og tager på en forlænget weekend i den russiske føderation.
  Pdf fra Globen juni 11

 
 
Landet med de tre folk
f- Kom med som krigsturist i Bosnien-Hercegovina, hvor nogle af verdenshistoriens værste konflikter er opstået. Her gælder ifølge et lokalt ordsprog, at kun to ting styrer verden: belønning og straf.
  Pdf fra Globen marts 11
 
 
Med kurs mod den fede jomfru
f- Feeling hot hot hot. Tag med når Jakob, Charlotte, Ava og Jonas stævner ud om bord på "The Pearl" med kurs mod den fede jomfru.
  Pdf fra Globen december 10
Krydstogt
 
 
USA- tværs over håbets og drømmenes land
f- Tag med, når tre unge danske drengerøve i en gammel udtjent ottecylindret Pontiac kører tværs over USA og møder de frie og de modige amerikanere.
  Pdf fra Globen juni 10
 
 
Kolde dage og hede nætter i Graz
f- En røverhistorie om et praktikophold i Østrig, der bød på Obstler, Gösser, Country Dance og skotske studiner, der var med på den værste.
  Pdf fra Globen marts 10
 
 
Bordellet i Damaskus
f- Efter en omgang fårenosser på baren Karnak går den vilde bytur gennem det mørke damaskus og byder på whisky, mavedans og en gæstfrihed af en anden verden.
  Pdf fra Globen september 09
 
 
Iran - I præstestyret under ramadanen
f- Præstestyre, sepah milits og vogternes råd. Tag med til et af verdens på en gang mest frygtede og mest gæstfri lande.
  Pdf fra Globen juni 09
 
 
Oasen for enden af vejen
f- Kan en lille fiat klare den i Saharas sand? Hør om en chartertur der hurtigt udvikler sig til et ægte eventyr.
  Pdf fra Opdag Verden juni 09   Pdf fra Globen december 09
 
 
Elefanten i mørket
f- Eventyr og mærkelige drømme. Road trip gennem Malawi i hønsebusser, på cykel og til fods gennem mørket.
  Pdf fra Globen marts 09
 
 
Kongeriget, emiratet og sultanatet i Arabien
f- Om kæmpeskildpadder i Oman, ørkenræs i Emiraterne, ski i Dubai og synd og forladelse i dekadente Bahrain.
  Pdf fra Globen september 08
 
 
Caribiens sorte sjæl
f- På rundtur med små Dash8 fly mellem 11 caribiske paradisøer medbringende 75 kilos baggage herunder 1 stk. spædbarn.
Pdf fra Globen juni 08
 
 
Black market safari i Okavango
f- Kom helt tæt på savannens vilde dyr når kun en teltdug adskiller Jakob og Charlotte fra rovdyrene.
  Pdf fra Globen marts 08
 
 
På krokodillejagt i Rurrenabaque
f- Tag med når en gruppe eventyrlystne knægte rejser ind i Bolivias Pampas, på jagt efter krokodiller, anakondaer og piratfisk.
  Pdf fra Globen marts 08
 
 
Det lovløse fængsel
f- Tag med på "prison tour" i La Paz, og læs den utrolige beretning om fængselsproduceret kokain og udbredt korruption.
  Pdf fra Globen december 07
 
 
Been there, done that
f- Læs Adventure Worlds portræt af Jakob. En snak om landefræseri, kronisk udlængsel og at rejse som far.
  Pdf fra Adventure World September 07
 
 
 
Sidste nat i St. Kilda
f- Konkurrenceartikel i kategorien "en uforglemmelig overnatning"
  Pdf fra Globen juni 07
 
 
Porten til helvede
f- Med Land Rover fra Lhasa over Himalayas barske bjerge til Kathmandu. Hele vejen med det hemmelige politi i hælene.
  Pdf fra Globen juni 07
 
Det hårde sæde i det røde rige
- En røverhistorie om en rædselsfuld togtur på hardseat gennem riget i midten
  Pdf fra Globen marts 07
Festlig firmatur til Finland
- Læs om temperaturforskelle på 50 grader og hundeslæde og snescooter nord for polarcirklen på firmaets regning (klik link og gå til side 41)
Som html
 
 
Et land en by - Japan / Tokyo
f- 5 ting du bør vide om Tokyo og en billedrundrejse rundt i Japan. (klik på link og gå til side 30)
som html
 
 
Himbaerne fra Kaokaland
f- På besøg hos verdens ældste stammefolk i det nordlige Namibia. (klik link og gå til side 42)
Som html
 
 
Mange flere artikler af mange flere forfattere: klik her
     
  FORSIDE >> ARTIKLER